LinkedInYouTubeTwitter

1803 Third Places and Hot Spots

Het is een inspirerende middag in de Chocoladefabriek in Gouda op 8 maart 2018. Vanwege het onderwerp en de locatie zijn er ook veel mensen uit het bieb-wezen. Al met al een mooie gemixte groep die vooral ook gemixt wil blijven.

 

Resulten bruistest

Aanwezigen zijn nauw betrokken bij levendige of bruisende plekken, waar ook nog wat te verbeteren valt, zo blijkt uit de bruistest die vooraf was afgenomen en waarvan de resultaten door Marc van Leent worden gedeeld. Op basis van 31 inzendingen, waarvan 2 'bruisend', 20 'levendig', 8 'introvert' en 1 'suf' komt de volgende top drie van verbeterpunten naar voren:

  1. aanjagen vernieuwing

  2. verbeteren van programmering

  3. verbeteren van sfeer/uitstraling

 

Het hoe en wat van Third places

Aat Vos geeft een strak geregisseerde presentatie over Third places. Je eigen huis is de first place, de school en kerk de second en plekken waar je kunt verblijven, anderen kunt ontmoeten en niet je portemonnee hoeft te trekken zijn third places. Het zijn plekken waar mensen zijn, waar iets gebeurt en waar ruimte is voor eigen invulling. Een dienblad waarop van alles geserveerd kan worden, zoals ook parken en pleinen door mensen voor hun eigen ding kunnen worden gebruikt. Niet commercieel maar genoeg te zien en beleven.


Rondleiding Chocoladefabriek

Aat werkt stuk voor stuk de voorwaarden voor succes af in een strakke presentatie waarin plaatjes worden getoond van stilstaande en bewegende beelden. Daarna komen we zelf in beweging voor een rondleiding door het gebouw, met uitleg en antwoorden van Jaco de Vries. Dat gaat snel, want Jaco had al tijdens een eerdere netwerkbijeenkomst een presentatie gegeven over de organisatie en de exploitatie van de Chocoladefabriek. Het gaat nu vooral om het zien en beleven. 

 

Zelf aan de slag!

Terug op onze plek gaan we met elkaar in gesprek over de gewenste verbeteringen op onze eigen plek; bij de ene groep aan de hand van de eigen praktijk, bij de anderen vanuit de paradigma-shifts die Aat heeft aangereikt.  


Op het eind inventariseren we punten waarop en hoe we wijzer op kunnen worden. Aan de orde komen onder anderen:

  • hoe werk je samen rond de bedoeling?

  • hoe organiseer je het en hoe ziet de exploitatie er uit?

  • bij elkaar onder de motorkap kijken

  • methoden om een goed beeld te krijgen van wat er lokaal leeft (waar je op in kan springen)

 

 


Ook meedoen?

Van mensen die nog niet bij ons zijn aangesloten horen we graag of ze mee willen doen met ons netwerk over Beleid en Vastgoed (alleen gemeenten) of Samen onder één dak, danwel willen meedoen met de reviewsystematiek RodeKersen om gebruikerservaringen van accommodaties op te halen.

 

 

 

Meer informatie: