Bouwstenen voor Sociaal


Mfakaart button

Bouwstenen gaat regionaal

Vastgoedmanagement in ontwikkelingBouwstenen gaat vanaf nu ook regionaal aan de slag; met vastgoed-management voor gemeenten en scholen. Het netwerk, de VNG, PO-Raad en VO-raad ondersteunen dit initiatief.

 

Tot nu toe organiseerde Bouwstenen haar activiteiten vooral op landelijke schaal. Vastgoedmanagers, professionals, juristen en financiële experts bij gemeenten en scholen wisselen binnen Bouwstenen kennis en ervaring uit en ontwikkelen al werkende weg praktische tools. 

 

Juiste investeringen in onderwijsgebouwen
Gertjan van Midden, PO-RaadGertjan van Midden van de PO-Raad is enthousiast over de regiobijeenkomsten: “Dit is precies wat we nodig hebben, ook voor het onderwijs. Komende jaren moeten er naar verwachting miljarden euro’s geïnvesteerd worden om onderwijsgebouwen op orde te krijgen. Dat geld kun je maar één keer uitgeven. Je hoeft als schoolbestuur niet alle kennis zelf in huis te hebben, maar je moet als opdrachtgever wel weten waar je voor staat en de goede vragen kunnen stellen. Je moet ook anderen, bijvoorbeeld financiers, kunnen overtuigen dat je de juiste investering doet.” 

 

Nico van Zuylen, beleidsadviseur bij de VO-raad sluit daarbij aan: “Ook in het VO is deskundigheidsbevordering op het gebied van onderwijshuisvesting van groot belang. Hoe ga je bijvoorbeeld om met krimp? Van elkaar leren in een netwerk is een prima manier om te professionaliseren.” Professionaliseringsslag
Jan Kappers, hoofd van de vastgoedafdeling van de gemeente Haarlem (en als docent verbonden aan de Amsterdam School of Real Estate), draait al vanaf het begin mee in het Bouwstenen-netwerk: “We zien dat gemeenten afgelopen jaren stevige slagen hebben gemaakt in het professionaliseren van het vastgoedmanagement. We hebben veel kennis te delen, maar willen ook kennis ophalen, zodat we tools kunnen ontwikkelen waarmee het hele werkveld vooruit kan; gemeenten èn scholen. Om samen te werken moet je elkaar kunnen verstaan. Uiteindelijk werken we aan dezelfde zaak. Goede gebouwen voor onderwijs of een andere publieke functie en tevreden gebruikers.”    


Ontwikkelend netwerk
Ingrid de Moel, directeur Bouwstenen: “Afgelopen jaren zijn we steeds meer een ontwikkelend netwerk geworden. Dat het vak zich afspeelt in een publieke omgeving, maakt het leuk, maar tegelijkertijd ook lastig. Als er iets mis gaat, zijn er veel ogen op je gericht. Je moet echt wel wat in huis hebben om het maatschappelijk vastgoed goed en doelmatig te beheren. Zeker als je meerdere panden in beheer hebt.” 

 

 


Ook meedoen?

Het regionaal netwerk Vastgoedmanagement is bedoeld voor gemeenten èn scholen. Meld u hier aan.

 

De volgende regiobijeenkomsten zijn gepland:

 

Deelnemers aan het netwerk zijn ook van harte welkom op 12 april bij de bijeenkomst 'Gewenste prestatie en de nieuwe NEN 2767'.

 

 

 

Meer informatie

Enquête

Voldoen aan alle wettelijke regels

Partner