Bouwstenen voor Sociaal


Mfakaart button

Den Besten over vastgoed

De voorzitter van de PO-Raad en de grondlegger van Bouwstenen komen tijdens de Najaarsbijeenkomst op 30 november met een kritische column over de bijdrage van vastgoed aan maatschappelijke doelen.  


Bij maatschappelijk vastgoed draait het namelijk niet alleen om de vraag of we de dingen goed doen, maar ook om de vraag of we de goede dingen doen. Waarom hebben we dit vastgoed eigenlijk (nog)?

 

Rinda den Besten

Rinda den Besten was van 2006 tot 2010 wethouder jeugd, onderwijs en volksgezondheid in Utrecht en sinds 2013 voorzitter van de PO-Raad. Ze wil graag met bestuurders uit het onderwijs, landelijke en lokale overheden in gesprek over de toekomst van het onderwijs en (in dit geval) de rol van vastgoed daarbij.       

 

Marc van Leent

Marc van Leent is innovator en gangmaker in vastgoed. Hij introduceerde in 2002 het begrip 'maatschappelijk vastgoed' en was een belangrijke motor achter makelpunten en de wijkonderneming. In 2007 schreef hij het boekje 'Bouwstenen voor Sociaal'. In zijn column blikt hij terug op het gedachtengoed uit deze 10 jaar oude publicatie. 

 

Professioneel vastgoedmanagement

De columns zijn bedoeld om onze gedachten te scherpen alvorens we in kleinere groepen met elkaar in gesprek gaan over zowel meer strategische als operationele vraagstukken. Denk bijvoorbeeld aan verduurzaming van de portefeuille, de afweging tussen nieuwbouw en renovatie en de informatievoorziening. 

 

In gesprek met Commissie Nijpels

Ook kunt u tijdens de Najaarsbijeenkomst in gesprek met de Commissie Nijpels. Dat is een commissie bestaande uit bestuurders van gemeenten en scholen onder voorzitterschap van burgemeester Nijpels van Opmeer. Deze commissie heeft een voorstel geschreven over onderwijshuisvesting. Helpt dit voorstel ons vooruit en wat is daarvoor (nog meer) nodig?

 

Op het eind van de dag stellen we de Agenda Maatschappelijk Vastgoed 2018 vast; de samenwerkingagenda van partijen in het veld en het werkbriefje van Bouwstenen voor Sociaal.

 

 

 

Meedoen?

Wilt u erbij zijn op donderdag 30 november op de Bouwstenen Najaarsbijeenkomst in de Basiliek in Veenendaal? Dan kunt u zich hier aanmelden.

 

Wilt u invloed op de Agenda voor 2018? Wordt dan partner.

 Zie ook:

Enquête

Voldoen aan alle wettelijke regels

Partner