Bouwstenen voor Sociaal


Mfakaart button

Publicatie 'Rollen' online

Rollen in het vastgoedmanagement

De Bouwstenen-publicatie 'Rollen in het vastgoedmanagement; gemeenten in een veranderende omgeving', is nu ook (gratis) digitaal beschikbaar.

 

 

In deze publicatie, die eerder door de VNG onder alle gemeenten is verspreid, wordt ingegaan op de organisatie en rollen van het gemeentelijk vastgoedmanagement. Ook wordt op basis van ervaringscijfers een overzicht gegeven van de benodigde personele capaciteit bij 5 referentie-vastgoedportefeuilles. De publicatie kan worden gebruikt om de gemeentelijke vastgoedorganisatie in te richten, maar ook als basis voor gesprekken met medewerkers of voor de vacatures en uitbesteding.


Rollen najaarsbijeenkomstVanuit de bedoeling
Nieuw in de publicatie is dat niet wordt gesproken in termen van taken en functies, maar wordt uitgegaan van de bedoeling van het maatschappelijk vastgoed. Vanuit die bedoeling zijn verschillende rollen geïdentificeerd. Daar zitten ook nieuwe rollen bij zoals het managen van de informatie, het binnen brengen van innovaties op het gebied van duurzaamheid en het makelen.

Karin Sleeking, directeur A+O fonds Gemeenten, kreeg tijdens de Najaarsbijeenkomst van Bouwstenen op 30 november 2017 het eerste exemplaar van de publicatie uitgereikt. Ze verzekerde dat de gemeenten die het gedachtengoed van de 'bedoeling' verder willen toepassen, op haar steun kunnen rekenen.

Professioneler
Marcel MeijsMarcel Meijs, gemeentesecretaris gemeente Tilburg, onderstreept in zijn voorwoord het maatschappelijk belang van gemeentelijk vastgoed; het cement van de samenleving. Partners van Bouwstenen hopen met deze publicatie gemeenten vooruit te helpen in de uitvoering van haar taak, sorry doelen.

 

 

 


Nieuwsgierig?
Via deze link kunt u de publicatie inzien. Ook actief meedoen? Meld u dan aan als partner van Bouwstenen.

 

 Enquête

Voldoen aan alle wettelijke regels

Partner