LinkedInYouTubeTwitter

Vastgoed centraal geregeld

Een groot deel van de gemeenten heeft tegenwoordig een centrale vastgoedafdeling. Dat blijkt uit de Bouwstenen-enquête die door meer dan 80 gemeenten is ingevuld. 

 

In bijna de helft van de gemeenten (48%) is vrijwel al het gemeentelijk vastgoed in een centrale afdeling ondergebracht. Ook zijn er gemeenten die een centrale afdeling hebben, maar ook nog een deel van het vastgoed decentraal beheren. Bij 14% ligt het vastgoedmanagement verspreid over de organisatie. Dat zijn de eerste resultaten uit de enquête.


Verantwoordelijk medewerker

Van ruim driekwart van alle gemeenten heeft Bouwstenen de verantwoordelijk medewerker voor vastgoed kunnen achterhalen. Dat biedt mogelijkheden voor brede kennis-uitwisseling en gezamenlijk optrekken bij de volgende stap in het vastgoedmanagement, bijvoorbeeld rond de organisatieontwikkeling of de verduurzaming van de gebouwde omgeving.

 

Mooi referentiemateriaal voor gemeenten

De 80 gemeenten die de enquête hebben ingevuld zijn mooi verspreid over het land en van verschillende grootte. Hierdoor beschikken we nu over een mooie database met referentiemateriaal. Gemeenten die de enquête hebben ingevuld krijgen de resultaten van hun eigen gemeente en die van gemeente van vergelijkbare grootte binnenkort retour. 

 

Volgende stap

Ook krijgen deelnemers aan de enquête een uitnodiging voor één van de vier regiobijeenkomsten, waarin wordt gesproken over de volgende stap in het vastgoedmanagement en de uitvoering van het klimaatbeleid. 

 

Samen vooruit

De enquête en regiobijeenkomsten zijn bedoeld als stimulans voor gemeenten om van elkaar te leren en goed vooruit te komen. Het wordt ook gebruikt als basis voor verschillende Bouwstenen-netwerken en is onder voorwaarden tevens beschikbaar voor andere onderzoekers. Zie hier welke gemeenten de enquête al hebben ingevuld.

 

 

Meedoen?

Wilt uw gemeente ook meedoen, een eigen terugkoppeling ontvangen en een uitnodiging voor een regiobijeenkomst om de resultaten samen met andere gemeenten te bespreken? Vul dan hier de enquête in.

 

Niet-gemeenten die benieuwd zijn naar de resultaten zijn van harte welkom op onze jaarbijeenkomst. waar we de resultaten van ons ontwikkelwerk delen. 

 

 

 

 

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.