Bouwstenen voor Sociaal


Mfakaart button

In april 2018 starten twee netwerken speciaal voor het onderwijs; 11 april over investeringen in duurzaamheid en op 25 april (voor bestuur- ders) over de lokale agenda rond huis- vesting.

 

ChocoladafabriekWat ooit begon als chocoladefabriek in Gouda is nu een 'Third place'. Een inspirerende ontmoetingsplek voor jong en oud die op- nieuw betekenis geeft aan het begrip bibliotheek en publieke plek. 

 

TransformatieDe publicatie 'Breda binnenste buiten' toont geslaagde transformaties in Breda, geeft inzicht in wat er nog leeg staat en tips voor initiatiefnemers die panden willen transformeren.

PrivacyDe Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) die op 25 mei 2018 in werking treedt heeft ook gevolgen voor vastgoedorganisaties. 

Monumenten verduurzamenDe Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed presenteert 2 tools voor het verduurzamen van monumenten. 

SportHet budget van de Subsidieregeling Energiebesparing en duurzame energie sport-accommodaties (EDS) is verhoogd. Er valt nog €2,1 miljoen onder sportclubs te verdelen.   

Onderzoek - zelftestIs jouw voorziening suf, introvert, levendig of bruisend? Doe de bruistest en meet het bruisvermogen van jouw dorpshuis, wijkcentrum of andere multifunctionele accommodatie.

SchaduwonderwijsSchoolgebouwen in het voortgezet onderwijs worden steeds vaker ook gebruikt door een groeiend aantal bedrijven dat bijles, examentraining en huiswerkbegeleiding geeft.  

Transformatie

De gemeente Almere stimuleert de trans- formatie van leegstaand vastgoed naar woningen. Ze legt daarbij een link naar het ruimtelijk beleid en geeft zelf het goede voorbeeld.  

 

Inclusieve samenlevingEen brede coalitie maatschappelijke organisaties roept gemeentelijke griffiers en (kandidaat) raadsleden op te werken aan plekken voor een inclusieve samenleving.