Bouwstenen voor Sociaal

aanmelden nieuwsbrief

Mfakaart button

Zoeken

 

Waterzijdig inregelen levert al snel 10% besparing op het gasverbruik op. Toch passen weinig organisaties deze erkende maatregel toe, blijkt uit ervaring bij de omgevingsdienst IJmond.   

Op 1 juli 2019 was minder dan 45% van de verplichte registraties in het kader van de informatieplicht Wet milieubeheer bij RVO binnen. Desondanks een enorme prestatie. 


Vrijdag 28 juni 2019 presenteerde het kabinet het klimaatakkoord. Gas wordt stapje voor stapje duurder, electriciteit goedkoper en er komt subsidie voor het isoleren van gebouwen.   

Het duurt misschien nog even, maar u kunt zich nu al aanmelden voor onze Jaarbijeenkomst op 28 november 2019 in Hilversum. Gratis of met vroegboekkorting.

Als je met een enquête wilt meten of je wijkvoorziening in de smaak valt, is het belangrijk dat je een zo’n breed mogelijke groep bereikt. Lot Thijs, Sociaal Makelaar bij DOCK, vertelt hoe zij dat aanpakte.

Veel gemeenten en scholen geven nog flink gas op de activiteiten die nodig zijn om voor 1 juli 2019 te kunnen voldoen aan de informatieplicht Wet milieubeheer. 

De gemeente Amsterdam ontwikkelde referentienormen voor maatschappelijke voorzieningen, groen en spelen; omdat het niet altijd vanzelf goed gaat.

De gemeente Tilburg isoleert sporthal De Roomley met stro en experimenteert hierbij met nieuwe samenwerkingsvormen.

Veel vastgoedeigenaren worstelen bij de verduurzaming van hun vastgoed met de split incentive: de verhuurder betaalt terwijl de huurder profiteert. In Breda lossen ze het op met een speciale allonge bij de huurovereenkomst.

Het is lang niet altijd helder of een gemeente, school of corporatie onder de EED valt en/of aan de informatieplicht Wet milieubeheer moet voldoen.

Snel naar

Partner worden?

Aanmelden najaarsbijeenkomst