Bouwstenen voor Sociaal

aanmelden nieuwsbrief

Mfakaart button

Zoeken

 

Tot en met 20 augustus 2019 was ongeveer de helft van de rapportages in het kader van de informatieplicht Wet milieubeheer binnen, schrijft Minister Wiebes.

Bij het Gooiland in Hilversum, de locatie van onze jaarbijeenkomst, staat duurzaamheid voorop. Ilse Eggenkamp, communicatiemanager: “Het groene van het Gooi komt terug in ons gebouw.”

Zonnepanelen en een groen dak met bijenhotel op een monumentaal pand; de gemeente Amsterdam verduurzaamt tijdens het onderhoud meteen haar gemeentelijk vastgoed. 

Leegstand biedt kansen voor initiatieven, duurzaamheid en social return. Victor Everhardt, wethouder in Utrecht: "We willen dat ook leegstaand vastgoed maatschappelijke waarde heeft."

Het boek ‘Digitale intelligentie’ van Hans Hoornstra en Wijnand van Lieshout is gericht op het onderwijs, maar een aanrader voor iedereen. Het gaat over de benodigde skills voor de juiste beslissingen in een moderne organisatie.  

Big data gebruiken om het maatschappelijke rendement van (sport) vastgoed in beeld brengen; de gemeente Eindhoven experimenteert ermee. 

Om een beter beeld te krijgen van het vastgoedmanagement bij scholen, wijkcentra, sportaccommodaties en ander publiek vastgoed houden we een landelijke enquête onder gemeenten en scholen. Doe ook mee.  <--break->

Een enquête is een prima manier om erachter te komen wat bezoekers van je wijkvoorziening vinden, maar voor welk systeem kies je? In Tilburg gebruiken ze er twee. 

Dé perfecte routekaart voor gemeenten bestaat niet concludeert Nieke Hakenberg op basis van haar afstudeeronderzoek aan de TU Delft.    

Tot 30 september 2019 is het mogelijk € 5.000 tot € 10.000 subsidie aan te vragen voor een advies rond klimaatneutraal en circulair inkopen.  

Snel naar

Partner worden?

Banner enquete scholen en gemeenten

Aanmelden najaarsbijeenkomst