Bouwstenen

aanmelden nieuwsbrief

Mfakaart button

Zoeken

 

Ervaring met warmteterugwinningBij Bouwstenen delen we ervaring met energiemaatregelen in publieke gebouwen. Dit keer is warmteterugwinning uit ventilatielucht aan de beurt. We zijn benieuwd naar uw ervaring. 

EnquêteHet Rijk doet onderzoek naar de praktische bruikbaarheid van diverse websites die relevant zijn voor de energietransitie. U kunt meedoen door de enquête in te vullen. 

Erwin van Proosdij, Hoofd Vastgoed & Facilitair bij de gemeente Enschede, vraagt zich af waarom het bij verduurzaming altijd over 'terugverdienen' gaat. 

Het Bouwstenen-netwerk kan voorlopig nog vooruit met de thema’s waarop ook in 2019 is samengewerkt, blijkt tijdens haar Jaarbijeenkomst op 28 november 2019.

Op de website van VNG staat sinds 28 november 2019 een dashboard over de verduurzaming van het maatschappelijk vastgoed.

De informatieplicht in het kader van de Wet milieubeheer is te generiek. Dat is het beeld dat naar voren komt uit het Bouwstenen-onderzoek onder gemeenten en scholen. 

Amsterdam heeft stevige klimaatambities. Daarmee ligt er een flinke opgave voor de gemeentelijke vastgoedafdeling, ook organisatorisch. 

Het is naast een technische en financiële, ook een organisatorische opgave van formaat om de klimaatdoelen te realiseren, blijkt uit Bouwstenen onderzoek. 

Nog één week te gaan voor onze jaarbijeenkomst. Zie wie u daar kunt verwachten en met wie u in gesprek kunt gaan. 

Evert van den Beld, van woningcorporatie de Woonplaats en manager van drie wijkcentra in Enschede, vertelt in 1 minuut hoe hij stuurt op 'betekenis voor de wijk'.

Snel naar

Partner worden?