Bouwstenen voor Sociaal

aanmelden nieuwsbrief

Mfakaart button

Zoeken

 

Reserveer alvast in uw agenda; De jaarbijeenkomst van Bouwstenen op 28 november 2019 in het Gooiland theater in Hilversum.

Met Warmte Koude Opslag kan energie worden bespaard, maar het vraagt wel speciale aandacht. In het kader van de ‘estafette praktijkervaring’ verzamelden we ervaringen en tips van gebruikers.

RodeKersen, de nieuwe tool voor het monitoren van de tevredenheid onder gebruikers van wijkvoorzieningen, is toe aan haar volgende stap.

Stukje bij beetje wordt duidelijk wat de informatieplicht Wet milieubeheer van ons verlangt. Enerverend is het (nog) niet.

Dat er scholen zijn met geld op de bank is geen nieuws. Wel dat de PO-raad hier nu zelf, en op een goed moment, onderzoek naar heeft gedaan.

Sporthal De Laar-West vervult in Arnhem met diverse energie-besparende maatregelen en een dak vol panelen een voorbeeldfunctie. 

Wie met zonnepanelen aan de slag wil belandt in een wir-war aan regels en keuzemogelijkheden. Een nieuw schema helpt partijen door de keuzestress.

Dat is de titel van het boek, uitgegeven in het kader van het afscheid van het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg. Naast een terugblik wordt er ook vooruitgekeken naar nieuwe concepten.

Een gebouw dat de buitenlucht zuivert en energie opwekt. In Venlo hebben ze al meer dan twee jaar ervaring met een circulair stadskantoor, ingericht volgens de cradle-to-cradle principes.

Gebouwen koelen en verwarmen met behulp van geluidsgolven? In Hof van Twente start deze lente de bouw van twee duurzame integrale kindcentra.

Snel naar

Partner worden?

Onderzoek gemeentelijk vastgoed