Bouwstenen voor Sociaal

aanmelden nieuwsbrief

Mfakaart button

Zoeken

 

Geld voor onderwijsHet rapport 'Geldstromen in de School' geeft een goed beeld hoeveelheid geld er voor het basisonderwijs beschikbaar is en waar het in de praktijk aan wordt besteed.

Informatieplicht energiebesparingStart tijdig met een pilot en kijk wat de impact (in tijd en geld) is van de informatieplicht energiebesparing. Dat is een belangrijke tip uit het werkveld. Hoe ziet de planning er uit?

Variatie in scholenNieuwbouw en leerpleinen zijn niet zaligmakend. Dat was één van de conclusies tijdens de eerste tourdag van Gebouwd voor de Toekomst op vrijdag 2 november 2018.

OnderwijshuisvestingDe VO-raad heeft samen met Bouwstenen een korte vragenlijst voor scholen opgesteld over de verduurzaming van hun huisvesting en hun ondersteuningsbehoefte daarbij.

Financieren verduurzaming maatschappelijk vastgoedOngeveer de helft van de gemeenten heeft naast haar onderhoudspot ook het eigen vermogen aangesproken om het vastgoed te verduurzamen, blijkt uit de VNG/Bouwstenen-enquête. 

Aanmelden Jaarbijeenkomst Bouwstenen voor SociaalMeer dan 25 organisaties staan tijdens onze Jaarbijeenkomst op 4 december 2018 op de kennismarkt om uw vragen rond vastgoed, duurzaam en slim te beantwoorden. Onder hen veel nieuwe partners.

Sinterklaas op het dakDe Sinterklaastijd komt er aan. Maar wie is verantwoordelijk als iemand van het dak valt? Vaak is dat niet helder, blijkt uit onderzoek van Vlindar onder gemeenten.

Diederik SamsomDiederik Samsom, voorzitter van de sectortafel Gebouwde Omgeving, komt luisteren en praat ons bij over het Klimaatakkoord tijdens onze Jaarbijeenkomst op 4 december 2018 in Rotterdam.

Wil KaandorpDe scholenstichtingen Voila en CPOW gebruiken infrarood panelen om de school te verwarmen. Ze delen hun ervaring.

Verduurzamen vastgoed in TynaarloDe gemeente Tynaarlo pakt de verduurzaming van scholen, sportaccommodaties en ander vastgoed aan volgens het principe: "wat je niet hebt, hoeft je ook niet te stoken."

Snel naar

Jaarbijeenkomst 4 december

Partner worden?

Onderzoek gemeentelijk vastgoed

Gebruikerservaringen informatiesystemen